Nieuwe single: “Dat het Liefde is” vanaf nu te streamen!

Vreemdgaan op een Antwerpse Bossanova

“Mijnen Oorlog”, mijn eerste solosingle na mijn vertrek bij Katastroof kreeg onverwacht veel lof. Nu wil ik bewijzen dat die song geen toevalstreffer was met het rauw-romantische “Dat het Liefde is”, dat op 14 januari als single gelanceerd werd.

“Dat het Liefde is” is een jazzy bossanova die zachtjes, maar regelrecht je hart in schuifelt. Laidback dankzij de gedempte trompetklanken van gastmuzikant Raf Geudens die de sfeer oproept van een film noir, maar met een tekst die zich vastbijt in je gemoed.  

Antwerpse latin jazz over een stukgelopen affaire op het werk: er zijn commerciëlere singles te bedenken. En toch wérkt het op een manier zoals we van pakweg Raymond van het Groenewoud of Guido Belcanto gewend zijn, zo wisten enkele luisteraars die het lied al in avant première beluisterden me te vertellen. Een vergelijking waar ik best tevreden mee ben.

“Dat het Liefde is” zal herkenbaar zijn voor al wie ooit flirtte met een collega, in die lang vervlogen tijd toen thuiswerk nog een zeldzaamheid was. 

“Dat het Liefde is” gaat over aantrekken en afstoten. Over berusting, afscheid en sluimerende hoop. Aangrijpend gezongen en met zorg geproducet door Steven Hendrickx, bekend van The Remedy en My Deer in diens eigen nieuwe studio. 

De hoes van de single is een van mijn eigen schilderijen.

De eerste single van Stef & De Tong – “Mijnen Oorlog” – werd door sommigen een instant klassieker genoemd. Met “Dat het Liefde is” hoop ik te bewijzen dat er nog meer van zulke parels in mijn pen klaarzitten. 

“Dat het Liefde is” is te beluisteren via de bekende streamingdiensten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s